Cilindri u blokovima – set

17 000 RSD

Šifra artikla: 14021 Kategorije: , Oznake: ,

Opis

Cilindri se razlikuju po veličini (veliko -malo), visini (visoko -nisko), debljini (deblo-tanko) i predstavljaju detetu na jasan način odnose koji se inače u prirodi retko mogu sresti objedinjeni na takav način.
Ređajući cilindre ,počevši od jednog bloka ,pa do četiri istovremeno ,dete razvija finu motoriku ,mišljenje,koncentraciju i pažnju individualni rad,sposobnost da istraje u odluci da poređa sve cilindre kao i socijalnost -ukoliko mu neko pomogne u ređanju.Pri kombinovanom  radu sa cilindrima u blokovima  usvajaju se osnove matematike ,na čulnom nivou ,jer svaki blok ima po deset cilindara i svakom otvoru odgovara samo jedan cilindar .U radu sa cilindrima postoji i kontrola greške kako bi dete samostalno ,nezavisno od odraslih moglo da uoči i ispravi .

Cilj: direktno prepoznavanje različitih dimenzija, spoznaja da određena tela tačno mogu da se uklope u određeno udubljenje.

Indirektan cilj je uvežbavanje 3 prsta, priprema za držanje olovke, shvatanje zakonitosti redosleda.

Set se sastoji od 4 bloka – postolja od kojih svaki sadrži 10 cilindara koji se u njih umeću: I blok – pomeranje u visini i precniku od najmanjeg do najveceg, II blok – pomeranje u prečniku od najtanjeg do najdebljeg, III blok – smanjivanje i visini i prečniku, IV blok – povećavanje u visini. Upoznavanje odnosa veličina, serijacije, klasifikacije.

Uzrast: 3+

Dodatne informacije

Uzrast

3 – 5 godina

Brend

Pertini

Materijal

Drvo

Pitanje o proizvodu: Cilindri u blokovima - set

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo vam u što kraćem roku.

    Vaše ime

    Vaš email

    Vaša poruka